Poul Steen - Slægtsnotater
Udskriv Tilføj bogmærke
Du er i øjeblikket anonym Login
 

Notater


Træ:  

Match 1,401 til 1,450 fra 1,871

      «Forrige «1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 38» Næste»

 #   Notater   Knyttet til 
1401 Maskininspektør, cand.polyt. Hansen, Holger Axel (I220)
 
1402 Medbestyrer af det Meinertske legat (jvf. Aage Tang Barfod, der var den anden bestyrer) Fenger, Christian (I4991)
 
1403 Medejer af entreprenørfirmaet H. Hoffmann og Sønner 1910-24 og 1932-,
1924-28 ejer af hovedgården Bredeshave ved Gl. Tappernøje v. Præstø,
siden ejer af Skyttegården i Kabdrup, Brejning Sogn ved Haderslev. 
Hoffmann, Ernst Vilhelm (I2439)
 
1404 medindehaver af H. Hoffmann & Sønner 1914 Hoffmann, Johannes Alfred (I2518)
 
1405 Mellem Dom. Sexagesima og Dom. Septuagesima står Festo S...., hvor "Niels
Bondis Moder af Tved ætatis 86" er begravet. 
Bonde, Dorthe Jensdatter (I1391)
 
1406 menighedsforstander i Herrnhut i Sachsen Amtrup, Niels (I794)
 
1407 Mette Nielsdatter bar broderens datter Mette Henriksdatter vover dåben 23. august 1778 i Kærum kirke Nielsdatter, Mette (I5822)
 
1408 Min mor og far blev gift den 6. April 1935. Brylluppet blev holdt af mors moster Maud, som var mormors søster. Det passede ikke mormor og morfar, at mor giftede sig med en mand, der dels talte dansk med tysk accent og dels bare var bogbinder. Mor var også bogbinder og havde mødt far på sin arbejdsplads den 4. november 1933. Og hun var og blev en rebel, der gjorde som det passede hende, ha. Siden blev far både revisor og ejendomsmægler, og også hurtigt accepteret af sine svigerforældre. Craner, Hedda Ishøj (I5137)
 
1409 Mogen Valeur var kunstmaler - se i øvrigt http://www.mogensvaleur.dk/, hvorfra nedenstående er kopieret:

Mogens Valeur (født 1927 i København, død 2000 i Tibirke) var en anerkendt dansk kunstmaler, uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi hos prof. Vilhelm Lundstrøm, William Scharff og Olaf Rude.
Han havde adskillige separatudstillinger på Charlottenborg og Den Frie, samt flere danske kunstmuseer og udstillede desuden flere gange i Norge og Frankrig. Hans billeder er solgt til store offentlige institutioner som Udenrigsministeriet, Danmarks Radio og Nationalbanken, store private virksomheder som A.P.Møller, Den Danske Bank og Carlsberg, samt kommuner, kunstforeninger, museer og private. Han donerede også billeder til Folkekirkens Nødhjælp og til sin hjemkommune Helsinge (i dag Gribskov Kommune).
Han var inspireret af de klassiske modernistiske malere i Danmark, som satte fokus på maleriets formelle virkemidler - form, flade og farve - på bekostning af den naturalistiske gengivelse af detaljerne. Heriblandt Lundstrøm, som han betragtede som ?nok den største danske maler?, Giersing, Isakson og Weie. Men også de store modernistiske franske malere som Cézanne og Matisse.
I forbindelse med en udstilling på Skive Kunstmuseum i 1964 sagde han følgende om sine billeder: ?Det er med øjnene, mine billeder skal opleves. Jeg betragter dem som mislykkedes, hvis de ikke kan tale for sig selv. Nu er der jo malere, der ligefrem får forklarende foredrag om deres malerier optaget på bånd, så publikum kan blive belært om, hvordan de skal forstås. Andre bliver af deres forkæmpere udlagt som kunstneriske paralleller til en eller anden dybsindig filosofisk forfatter. For mig at se er der noget tvivlsomt ved en sag, som kræver så kraftigt et forsvar. Et godt billede taler direkte til sindet uden noget mellemled af teorier eller ord. Farvernes spil på fladen, det er nok til at fylde min tilværelse og beskæftige mig ved staffeliet resten af livet.?
Tyve år senere, i forbindelse med en udstilling i Trondheim, sagde han: ?Jeg dyrker form og farve. Det rene maleri, om man vil?
Hans foretrukne motiver var løst gengivne figurer, opstillinger og landskaber, inspireret af de steder han boede og besøgte. I de senere år blev kompositionerne strammere og motiverne mere abstrakte.
Mogens Valeur var vokset op i Skovshoved, men boede det meste af sit voksne liv i Tibirkelunde (Nordsjælland). Han rejste meget i europæiske, arabiske og asiatiske lande, således var han ti gange i Marokko og flere år i Indien og Sri Lanka. Men hans ?andet hjem? var Frankrig (hans efternavn er dog ikke fransk, som man ellers kunne tro).
I sine erindringer beskriver han sit første møde med den arabiske verden således (23 år gammel): ?En aften ankom jeg så til Marrakech (på ladet af en lastbil) og blev sat af på Djema el Fna pladsen. Jeg troede ikke mine egne øjne og øren. Et fantastisk orientalsk skuespil med slangetæmmere, dansere, akrobater, ildslugere (med vandsælgeren ved siden af!), eventyroplæsere ? alt sammen ledsaget af dum-dum trommer og anden mystisk musik. Denne eventyrlige, maleriske verden, hvor man i dag lever som på bibelens tid, har stadig tiltrukket mig?
Under Anden Verdenskrig blev han, som 17-årig, taget af tyskerne for at omdele illegalt materiale og sad tre måneder i Vestre Fængsel. Han havde forskellige bijobs, i mange år som statist og påklæder på Det Kongelige Teater, indtil han som 35-årig begyndte at kunne leve af sin kunst.
Han byggede sit eget hus i Tibirkelunde og ombyggede en nedlagt gård til sommerhus i Sønderhå (Thy), læste Kirkegaard og Dostojevski og lyttede til Bach og Mozart (han spillede selv klaver).
Mogens Valeur var gift med Birgitte Valeur i perioden 1965-86. Hun var uddannet modedesigner og var direktrice hos Carli Gry, da de mødtes. Hun er model på de fleste af hans figurbilleder og var med på mange af hans rejser. Sammen fik de børnene Lisbeth Valeur (f. 1968) og Henrik Valeur (f. 1966).
 
Valeur, Mogens (I29650)
 
1410 Mogens Valeur skriver i sine erindringer (http://www.mogensvaleur.dk/mv/001.php):

Som 24-årig blev min mormor (Ingeborg Valeur) gift med min morfar (Lauritz Roepstorff, søn af en større købmand i Maribo). Han var bogholder i cigarfirmaet Augustina og efter at være blevet pensioneret modtog han hvert år en kasse cigarer derfra. Dengang var der længere arbejdstid og han måtte tit tilbringe søndagen på kontoret.
I begyndelsen var ægteskabet lykkeligt. De var begge musikalske. Ingeborg spillede klaver og Lauritz violin - han spillede også i kvartet med tre andre herrer. Men efterhånden kom der mange dissonanser i duoen, så i 1899 blev de skilt og Ingeborg flyttede med sine to døtre til Odense.
Her levede hun af at undervise i klaverspil. Udover at være musikalsk var hun meget åben og interesseret i nye strømninger i tiden, blandt andet var hun en af de første som cyklede.
Syv-otte år efter at være blevet skilt mødte hun en norsk overretssagfører. Forholdet fik ikke ukendte følger og hun nedkom i Norge i sommeren 1907 med en søn. Ham har vi senere truffet i Oslo, han var malermester og desværre nazist under krigen, uden dog at ha? været særlig aktiv (han fik kun en kortere straf). I barselssengen blev min mormor meget sy og på sit dødsleje sendte hun bud efter overretssagføreren (drengens far). Han lod ikke høre fra sig og dagen efter døde hun ene og forladt. 
Valeur, Ingeborg (I16469)
 
1411 Mon dette er den samme Ole Lisner?

Sorø, Vester Flakkebjerg, Eggeslevmagle, Egitzlefmagle Bye, , et Huus, 4, FT-1834
Navn, Alder, Civilstand, Stilling i husstanden, Erhverv , Fødested
Ole Lisner, 30 , Gift, , Skomager,
Kirstine Hansdatter, 28 , Gift, , hans Kone,
Anne Kirstine Olesdatter, 1 , Ugift, , deres Datter,
Hans Jørgensen, 74 , Enke, , Skomager, Konens Fader,
Lisbeth Hansdatter, 35 , Ugift, , faar Almisse,
Andrea Lisner, 65 , Enke, , hun faar Almisse fra Skielskiør,

Sorø, Vester Flakkebjerg, Eggeslevmagle, Eggetslevmagle Bye, , Et Huus, 14, FT-1840
Navn, Alder, Civilstand, Stilling i husstanden, Erhverv , Fødested
Ole Lisner, 38 , Gift, , Skomager,
Kirstine Hansdatter, 33 , Gift, , Hans kone,
Johan Olsen, 6 , Ugift, , Deres børn,
Niels Olsen, 2 , Ugift, , Deres børn,
Ane Dorthe Frost, 70 , Enke, , Fattiglem,
Hans Jørgensen, 80 , Enkemand, , Fattiglem,

Sorø, Vester Flakkebjerg, Eggeslevmagle, Egitslevmagle Bye, , Huus, 25, FT-1845
Navn, Alder, Civilstand, Stilling i husstanden, Erhverv , Fødested
Ole Lisner, 42 , Gift, , Skomager, Skjelskjør
Kirstine Hansdatter, 39 , Gift, , hans Kone, Her i Sognet [Eggeslevmagle]
Johan Olsen, 11 , -, , Deres Børn, Do [Her i sognet[ [Eggeslevmagle]
Niels Olsen, 7 , -, , Deres Børn, Do [Her i sognet[ [Eggeslevmagle]
Karen Marie Olsdatter, 4 , -, , Deres Børn, Do [Her i sognet[ [Eggeslevmagle]
Dorthea Olsdatter, 79 , Enke, , Almisselem, Liunge Sogn, Sorøe Amt 
Lisner, Ole Knapsted (I1273)
 
1412 Mon ikke Sophus Hoff Jessen og Jens Nicolai Louis Hoff-Jessen og Louis Hoff Jessen er en og samme person. De er alle født 1843 eller ca. 1843 Jessen, Sophus Hoff (I2860)
 
1413 Mor: Bente Nitz, Charlotta Eleonora (I3184)
 
1414 Mormor døde den 10. juni 1944, på moster Ruths fødselsdag. Men Ruth var på Grønland, så det blev mormors niece, Inge Gonda Ishøi Møller, der flyttede ind i Cranershus og tog sig af mormor til det sidste og også lidt af morfar. Det resulterede i at tante Gonda og morfar blev gift den 22. Oktober 1948 i Brønshøj Kirke.

Jeg kan ikke finde nogen billeder af tante Gonda. Jeg husker mange hyggelige timer med hende og morfar i Cranershus. Især 2.juledag hvert år, hvor de samlede både morfars og Gondas familie til en herlig julefrokost. 
Christiansen, Rudolph Henrik Anton (I1366)
 
1415 Moster Ruth blev gift med Svend Knud Valdemar Espensen, som var uddannet telegrafist, i 1936, og med ham drog hun til Grønland, hvor han indtil 1948 sendte meldinger om vejr og vind hjem til Danmark.
Her adopterede de Asbjørn, fra 20. maj 1940.
Flyttede til Danmark, Gilleleje. 
Craner, Ruth Ishøj (I5136)
 
1416 Moster Snølle (Asta) var draget til Canada med sin anden mand, Ove Skram Jensen, men blev skilt fra ham derovre og giftede sig i oktober 1957 med en amerikansk militærmand, Robert Lee Reid, med hvem hun den 19. September 1958 fik en datter, Elise Roberta Reid. De boede i en lille by Berea i Ohio. Craner, Asta Ishøj (I5138)
 
1417 Muligvis datter af Knud Hansen, der var Claus Lauridsen Barfods formand i
sognepræsteembedet i Sneum. 
Knudsdatter, Maren (I1851)
 
1418 Murermester og entreprenør i København. Ridder af Dannebrog
Stifter af Einar Kornerup A/S. 
Kornerup, Ejnar (I1529)
 
1419 Musiker, sidst i Christania, gift med Fonseca Müller, Ludvig (I3543)
 
1420 Musikkens Hvem Hvad Hvor 1950, bind 3 Kilde (S39)
 
1421 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Lyall-Wilson, J.J. (I3255)
 
1422 NAME Margueritha Olivia (Margrethe) /Bøgelund/ Bøgelund, Margueritha Olivia (Margrethe) (I613)
 
1423 Navn ukendt, men må være døde mellem 1827, hvor det yngste barn i folketællingen 1845 er født og før 1845, hvor hendes mand er nævnt som enkemand. Moes, Karen (I5263)
 
1424 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Hansen, M.W. (I1027)
 
1425 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Hansen, O.S. (I1472)
 
1426 Navneforandring til Peter Tang-Petersen ca. 1960 Fenger, Peter (I538)
 
1427 Navneforandring til Steen. Knud Aage Petersen Steen (hans søn) sagde, at det var hans mor (Karen Marie Petersen), som skulle have opfordret ham til at tage navnet Steen efter hans (udlagte) farfar. Som en slags anerkendelse af slægtskabet?? Pedersen, Hans Peder (I1191)
 
1428 Navneforandring til Storgaard. Hansen, Leif Storgaard (I1471)
 
1429 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Hansen, M.W. (I1028)
 
1430 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Privat (I5701)
 
1431 Nicolai S. Munck's Eftf. ved Kaj Feiling,
guldsmedeforretning. Grundl. d. 31. okt. 1865 af Frederik H. D. Munck (f. 1829, d. 1889) og efter hans død overtaget af sønnen, Nicolai S. Munck (f. 9. marts 1864). Den 6. maj 1941 overtoges forretningen af Kaj Feiling (f. 1. marts 1917).
Adresse: Admiralgade 20, Kbhvn. K.
 
Munck, Nicolai Søren (I2794)
 
1432 Nicolai Søren Munck
Politiets registerblade 1/5 92
Født: 09-03-1864 i København
Køn: Mand
Erhverv: Guldsmed
Adresse
01-05-1892: Lille Kongensgade 34, 1. sal
01-11-1892: Gothersgade 29, 3. sal
https://kbharkiv.dk/permalink/post/17-329656
 
Munck, Nicolai Søren (I2794)
 
1433 Niels Christian Moes, født i hjemmet ved Lilleskov den 23. juni 1877, gift med Katrine Knudsen, Ørsbjerg skovfogedbolig, hun døde i 1947. De ligger begge to begravet på Kerte kirkegård på Fyn. De fik 3 børn:
1) Anna Moes, gift med Laurits Greve, som nu er død. Anna bor i Årup. Der er ingen børn. 2) Marie Moes, gift med Hans Rasmussen. Der er ingen børn. De bor i Årup, Fyn. De har bo-
et mange år i Ørsbjerg skovfogedbolig.
3) Hans Moes, skovfoged på Kalø, født den 30. marts 1913, gift med Margrethe Andersen,
født den 13. marts 1917 (Grethe). Der er tre børn, Poul, Niels og Erik.
• Poul Moes, født den 31/3 1943. Gift med Hella Thomsen født den 19/5 1945.
• Niels og Erik Moes, tvillinger, født den 4/3 1945. Erik er gift med Charlotte Erna Møller, født 2/4 1944, de fik en pige Birgitte Moes, født den 30/5 1970. Niels Moes er gift og bor ved Røde Mølle i Rold skov. 
Moes, Niels Christian (I4151)
 
1434 Nielsen, Johannes Ferdinand
Født 17/8 1862 i Odense, død 1/1 1914 i København. Søn af vævermester Nielsen. Gift 6/12 1891 med Augusta Therese Svendsen, datter af skorstensfejermester C.P. Svendsen København.
10/5 1882 menig ved Ingeniørregimentet; 10/5 1885 underkorporal; 5/l0 1885 sekondløjtnant ved Ingeniørkorpset; 1/12 1889 premier­løjtnant; 15/8 190l afsked efter ansøgning på grund af svagelighed.
5/10 1887- 25/5 1889 elev ved Officersskolens næstældste klasse; 27/5 1889 forsat til artilleriet; 1/4-2/l0 1889 ved 1. Artilleribataillon; 1/11 1889- 5/10 1890 ved 4. Artilleriafdeling; 6/10 1890- 17/l0 1891 elev ved Officersskolens ældste klasses artilleri­ afdeling; 18/10 1891- 31/3 1893 ved 4. Artilleriafdeling; 1/4 1893- 31/5 1895 ved Laboratorieafdelingen; 1/4- l/l0 1895 ved 3. Artilleribataillon; 2/l0 1895- 30/7 1896 ved Fæstningsartilleriregimentet; 31/7- l/l0 1896 ved 3. Artilleribataillon; 2/10- 27/10 1896 ved 2. Artilleribataillon; 28/10 1896- 7/10 1898 ved 3. Artilleribatail­lon; 8/10 1898- 15/8 190l ved Tøjhusafdelingen. 
Nielsen, Johannes Ferdinand (I1058)
 
1435 Nikolaj KB: 1783.08.22: Underfoged Anders Grønlund i Pilestrædet og Mette
Birgitte Aistrup f.D.K. Petronelle Christiane, født 8 huj: Faddere:
Rigtmester Herman Junge, Erich Jacob Boëtius, Brøgger paa Kiøbmggde, Brøgger
Aistrup i St: Regnegaden, Madm. Marie Sophie Vosemots? Procurators Hustrue
og Jfr. Petronelle Christiane Aistrup. 
Grønlund, Petronelle Christiane (I2252)
 
1436 Ninon og "Peppino" levede adskilt i mange år: Ninon i Danmark og "Peppino" i Italien; men de fik aldrig skilsmisse, så da han døde, arvede Ninon en stor sum penge, som forsødede de sidste år af hendes liv. Familie: Guisseppo Longo / Ninon Yelva Dan-Jensen (F913)
 
1437 Nis Jepsen Bramsen, der ejede hus og var gæstgiver og rådmand i Højer, giftede sig første gang med Anne, der døde barnløs i maj 1729. Den 13. april 1731 giftede han sig (54 år gammel) i Øsby kirke med Susanne Lihme, (1688-1765), der var enke efter Øsby-præsten Simon Hansen Gerdes. De boede i Højer, hvor de i 1732 fik deres eneste barn, Simon Nicolaj, der var opkaldt efter moderens første mand med et latiniseret patronym (Nicolaj = Nissen = Nielsen) som mellemnavn. Bramsen, Nis Jepsen (I3551)
 
1438 Norsk Historisk Tidsskrift Kilde (S74)
 
1439 Note/dødsdato eller 1981? i Indiana Cowan, George Morton (I959)
 
1440 Note/fødselsdato (ca. jvf. Richter)
(V.Richter: Marie, f. Kallager, E.e. C.F.H., død 24-10-1845, 74 år)
(V.Richter: Eleonora Christine Kallager, f. Lange, død 02-12-1802 (Svigersøn,
kaptajn Harboe)) 
Kallager, Maren (I203)
 
1441 Note/fødselsdato (ca.)
Note/dødsdato 41år iflg. V.Richter 
Nannestad, Frederik Engelhardt (I208)
 
1442 Note/fødselsdato (ca.)
Note/dødsdato 68 år gl (V.Richter)
Ilfg. Folketælling 1801, Ringkøbing, Nørregade No.78, Fam.96: gift 2. gang med
Inger Elisabeth Brøns, f. ca. 1771 og har en datter, Mette Claudiane Vad, f.
ca. 1793. 
Husted, Christen Andersen (I167)
 
1443 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Petersen, A.T. (I826)
 
1444 Note/fødselsdato (mellem jul 1670 og ult. jan. 1671) Lauridsdatter, Sidsel (I196)
 
1445 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Hansen, A.B. (I1540)
 
1446 Note/stilling: beskæftigelseshjælper, landbrugselev Dehlholm, Elsebeth (I1570)
 
1447 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Kornerup, S.E. (I1533)
 
1448 Note/stilling: indehaver af trikotageforretning i Istedgade 40 Kornerup, Karen Marie Margrethe (Misse) (I1592)
 
1449 Note/stilling: overbanemester, kreditforeningsdirektør Kornerup, Hans Jacob Bruun (I1591)
 
1450 Note/stilling: privatlærerinde, senere husbestyrerinde for faderen. Kornerup, Johanne Henriette Caroline (I1590)
 

      «Forrige «1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 38» Næste»